dimarts, de maig 03, 2005

Pilar Rahola o la provocació del zapping.

Si hi ha una persona que em provoca el desig de canviar de canal quan la veig a la televisió és la Pilar Rahola, em posa nerviós fins i tot quan estic d’acord amb ella, que és bastants vegades, un altre cosa és llegir alguns dels seus articles de contingut els quals trobo ben construïts, malgrat pugui discrepar en algunes coses. Ara sembla que les comunitats jueves de sud-americà li han donat un premi i que el rebrà a Jerusalem de les mans del President d’Israel per la seva defensa de la causa jueva el proper mes de juny, comentar-vos que em satisfà que una catalana rebi un reconeixement per part d’un estat estranger, el que em sorprèn llegint alguns dels articles, conferències i entrevistes a la premsa estrangera és que la seva condició nacional catalana desapareix, parla com espanyola, d’esquerres, republicana etc, però la seva
catalanitat no apareix per cap lloc, Un exemple:

" ¿Por qué es importante recordar la Noche de los Cristales Rotos?
- Creo que es importante vacunarnos para siempre de la cultura de intolerancia más importante de la historia de la humanidad.

En mi caso tengo un triple compromiso. Por española porque vengo de un país que inventó la inquisición, que inventó la expulsión de árabes y judíos, que inventó la cultura de la intolerancia. Segunda por europea, porque formo parte de un continente que creó una ideología totalitaria de muerte y masacró y además se destruyó a sí misma. Y además soy una persona de izquierdas preocupada por los valores de la libertad que incluyen la convivencia y la tolerancia."

feu una visita a les seves pàgines i traieu vosaltres mateixos les conclusions.

3 Comments:

At diumenge, de maig 08, 2005 3:05:00 p. m., Blogger Hipòlit said...

Els catalans quan sortim a l'estranger patim transformacions ben estranyes. Patim un síndrome d'Estocolm que ens confón completament i perdem la identitat a la primera de canvi.

Per cert, jo tampoc suporto veure la Rahola a la tele. Em posa dels nervis.

Per cert, Gustau, activa l'opció que permet a tothom escriure comentaris, perque ara només et podem escriure els registrats a Blogger. Crec que ho pots fer des de "Settings".

 
At divendres, de novembre 04, 2005 7:40:00 a. m., Blogger Roberto Iza Valdes said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At divendres, d’agost 31, 2007 5:20:00 p. m., Blogger Iza Roberto said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home