divendres, de juliol 20, 2007

Persecució jurídica contra el Jueves

Un jutge ha decidit que fer la caricatura del Príncep Felip de Borbó i la seva muller dedicant-se a la divertida activitat de cardar i riure és un delicte d’ultratge a la Corona. La revista satírica El Jueves veu com els seu darrer numero serà segrestat per aquest fet, em sembla una mesura absolutament fora de lloc, i encara més quan els autors de la caricatura poden patir de 6 mesos a 2 anys de presó.

Una situació de normalitat mental portaria a pensar que la imatge és simplement de mal gust, divertida, però de mal gust, però com que la normalitat en temes de monarquia no existeix, el jutge decideix intervenir repressivament.
L’intent de sacralització dels monarques és una practica antiga, el problema és el fet que vivim en una societat completament secularitzada, en la qual ningú creu que el Rei, el Príncep i les seves honorables dones ho siguin per gràcia divina.

Si el seu càrrec no és d’origen diví, ho seran per conveniència d’algú o de molts, concretament de la monarquia borbònica d’aquesta segona restauració la llista seria llarga, però treta la seva divinitat l’única funció real és garantir la continuïtat dinàstica, feina per la qual l’actual Príncep hereu sembla estar disposat a fer de forma consistent.

Si a l’obscuritat dels comptes reials, a la qual el PSOE, PP, CiU ...han contribuït amb devoció monàrquica, votant contrariament a les propostes dels únics republicans declarats del Grup d’ERC del Parlament Espanyol, ara afegim també la persecució per unes caricatures de gust discutible, ens trobem davant una veritable ofensiva de divinització monàrquica, i és un problema, perque normalment als Déus el poble finalitza menjant-los.