dissabte, de desembre 09, 2006

La Federació Catalana de Patinatge a competir a sudamerica

La veritat és que en un primer moment vaig tenir una sorpresa, però després reflexionant penso que el més important és poder competir en nom del nostre país, segurament el més “normal” seria fer-ho a Europa, però com els nostres “simpàtics” veïns de ponent ens prohibeixen fer-ho, doncs endavant i el temps posarà les coses al seu lloc és necessari ser persistents i anar endavant.
He recollit visitant les webs de la nostra federació de patinatge i aquella dels veïns de ponent la seva reconstrucció històrica de la implantació del patinatge a l’estat espanyol, després de llegir-ho és encara més clar que estem parlant de dos països diferents i per tant de dues federacions absolutament diferents. Bona sort i total recolzament als directius de la Federació Catalana de Patinatge.

"Els inicis del patinatge en el nostre país daten de principis del segle XX. Totes les fonts ens indiquen que el primer partit celebrat a Espanya d’hoquei patins fou a Barcelona. (1905)
La moda de les pistes de patinatge va arrelar amb força a partir d’aleshores. La ciutat comtal es va convertir en el bressol del patinatge català, on grups de joves van començar a improvisar alguns partits d’hoquei patins en places públiques com ara el Turó Park.
El 1924 es va fundar a Montreux la Federació Internacional de Patinatge, presidida pel suís Fred Renkewitz.
Arran d’això es van crear els primers clubs catalans que a partir de 1930 van constituir la Federació Catalana d’Hoquei Patins presidida per un italià afincat a Barcelona, Luis Pirenti di Campagna. L’any següent comencen les competicions oficials d’aquesta modalitat.
Durant els primers anys de la dècada dels 30 es van celebrar els primers campionats de Catalunya d’hoquei patins.
Després de l’impàs de la Guerra Civil i amb la creació de la Real Federación Española de Patinaje y Hockey el 1943 i la posterior refundació en Federación Española de Patinaje el 1954 sota la presidència de Joan Antoni Samaranch, la Federació Catalana com a tal queda diluida en quatre federacions provincials perdent d’aquesta manera el protagonisme que havia tingut durant els anys 30 coincidint amb el període de la 2ª República i amb el restabliment de la Generalitat de Catalunya."
Web F.C.P



"En el año 1946 se creó la Federación Española de Hockey y Patinaje y España debutó en competiciones internacionales en 1947 en un campeonato celebrado en Lisboa (Portugal).

En estos años la aportación de Juan Antonio Samaranch (jugador, entrenador y directivo), fue muy valiosa. Así, en 1954 se creó la Federación Española de Patinaje, desligada ya del hockey sobre hierba, presidida precisamente por Samaranch"
Web F.E.P