diumenge, de novembre 19, 2006

L’invent de la nació

Alguns nous diputats al parlament de Catalunya, algun jurista insigne, un autor teatral i altres aus de diferent plomatge, han fet el descobriment de la “sopa d’all”, han descobert que la nació catalana és un invent, tenen tota la raó, si senyors és un invent, totes les nacions són un invent, perque només existeixen dues possibilitats, la nació és una creació social històrica o la nació és un designi diví en el qual un dia Déu nostre senyor va baixar del cel i va decidir: “Avui faré els catalans, i demà els espanyols, i després demà els italians”. Davant aquesta disjuntiva constitutiva de la nació, o com a creació social o com a designi diví, els laics optem a pensar que la nació és una construcció social històrica i per tant un invent, enfront de l’invent de la nació espanyola i el de la nació catalana, jo fa anys que vaig optar per aquell de la nació catalana, que preu per preu és un invent de la meva col·lectivitat, alguns encara pensen que l’invent de la “nació catalana” és un invent recent de la burgesia del país, enfront de tanta ignorància els recomano llegir “The god of modernity” del sociòleg catalano-cubà Josep R.Llobera, que per cert, la poden trobar també en versió castellana publicada per Anagrama, així potser algun d’ells descobrirà que totes les nacions són un invent, però algunes són un invent nefast i criminal com la nació espanyola.

3 Comments:

At diumenge, de novembre 19, 2006 7:09:00 p. m., Blogger Dessmond said...

Al final un és d'allí on vol ser. Sigui inventat o per inventar.
Jo també he triat pertànyer a la nació catalana. En exclussiva. El que digui el meu D.N.I. és pura anècdota i com a tal pot no ser veritat.

 
At diumenge, de novembre 19, 2006 10:05:00 p. m., Blogger Joan Arnera said...

D'acord, company. Tens raó. Només afegiria que, si ens ho mirem ve i ens endinsem en els pantanosos territoris de la filosofia, ¿què hi ha que no sigui un invent de l'home? Les nacions són invents, potser. En qualsevol cas, les nacions, són. Salut!

 
At dimarts, de novembre 21, 2006 12:20:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home