dilluns, de setembre 25, 2006

Churchill i Aznar

Demano disculpes per posar al mateix nivell Sir Winston S. Churchill i el personatge de Quintanilla de Onesimo, Churchill no mereix una comparació d’aquesta categoria, però llegint les declaracions d’aquest senyor m’han vingut al cap les obres complertes del primer ministre britànic, l’Aznar a la seva crida a la Guerra contra l’Islam pren el to i els continguts de Churchill quan crida als britànics i als democrates del món a lluitar per la llibertat contra el feixisme.
El de Quintanilla ha fet una lectura de les obres complertes de Churchill aquest estiu i ha tingut una indigestió, ha confós el moment històric i l’enemic que tenim davant, jo no tinc problemes a catalogar l’islamisme totalitari enemic, no són els enemics d’occident, són enemics de la humanitat i punt. Però el grau d’estupidesa del petit home és immens, els “àrabs” han de demanar disculpes per l’ocupació d’Espanya! Només hi ha un problema Espanya no existia, és com si algun cretí del Marroc demanes que Espanya és disculpes per l’ocupació del regne de Granada.
Ja que estem amb Churchill recomanable és llegir les obres de Churchill, la seva Crònica de la Segona Guerra Mundial és esplèndida, malgrat carregada de l’alt ego del personatge. El mateix dir dels volums de La Història dels Pobles de Llengua Anglesa, molt interessants les seves reflexions sobre la Guerra de Successió i les responsabilitats britàniques a la pèrdua de Catalunya.Churchill és un personatge de gran alçada intel·lectual, res a veure amb desgraciadets de formació limitada i d’inspiració joseantoniana, el bagatge cultural, polític i militar del primer ministre anglès era impressionant. Per cert, molt interessant el llibre Churchill’s Folly. How Winston Churchil Created Modern Iraq de Christopher Catherwood que permet entendre més coses de l’Iraq actual.