dilluns, de novembre 19, 2007

Bilingüisme castellà-espanyol

En Mariano Rajoy que sembla vol ser president d’espanya inicià la seva campanya amenaçant-nos lingüisticament amb la imposició per llei del castellà a totes les etapes de l’educació, el qual vol dir simplement continuar en la politica d’eliminació del català de qualsevol context que no sigui residual i/o familiar.
Per al nacionalisme espanyol l’únic marc lingüístic possible és aquell bilingüe castellà-espanyol, i això provoca que s’alcin de la cadira a ovacionar a en Mariano a qualsevol conclave d’espanyolisme ranci, que de fet és l’únic espanyolisme possible. Segurament la politica lingüística del PP l’haurà consultat amb algun cosí seu filoleg, espanyol clar.
Però no és menester escandalitzar-se, la seva línia d’extermini cultural no és una novetat, són hereus d’una llarga tradició que no enganya i no dissimula, els seus predecessors ho van intentar també físicament el 36 del segle passat, així que l’únic que cal fer és treballar per construir un estat propi i cada un a casa seva i déu a la de tots que dirien les iaies.