dimecres, d’octubre 17, 2007

La Nuria o l’estupidesa

Una senyora que és diu Nuria, sense accent a la ú que fa català, i que sembla ser escriu llibres en castellà i no va ser convidada a Frankfurt, ens diu que el govern de Catalunya és en mans dels nacional-socialistes, enfront d’una afirmació històrica d’aquestes dimensions, els historiadors ens haurem de posar a treballar intensament, cap persona del gremi ha arribat a aquestes conclusions tant precises, una part del govern de la Generalitat és Nazi, carrramba que sorpresa!!!! que diria la meva estimada Rafaela Carra.
Després de repassar diversos llibres i fer aquesta tarda una lectura de l’obra complerta del meu admirat Winston Churchill, no he trobat cap element que abonin la tesi de na Nuria, aquella senyora sense accent a la ú que fa català, per tant en un moment de síntesi del meu pensament conclueixo: a) Vol una mica de publicitat i ser convidada als mitjans de comunicació espanyols i vendre alguns llibres més b) És una bona escriptora, però és essencialment una ignorant en tot allò que fa referència als processos històrics i les ideologies del segle XX.
Si fos el cas a) dir que la misèria humana no té límits, si fos el cas b) dir que l’estupidesa humana tampoc en té.
Estimada Núria, el teu pare estava preocupat en tenir una bona biblioteca plena de llibres i de bones traduccions al català, tu estàs preocupada en dir bajanades, pots compartir els criteris polítics d’algunes decisions o no compartir-les, però una persona del teu nivell hauria de conèixer més la història i no dir simplement estupideses.
Dir que el govern de Catalunya està format en una part per Nazis és una estupidesa històrica, dir en un article “la lengua castellana que siempre se ha hablado en Cataluña” és una patètica incapacitat de situar les coses en una línia històrica, “siempre” és un temps fora del temps, res no ha existit “siempre”, tot té un inici històric i normalment una fi. En el cas del castellà a Catalunya la seva presència hegemònica és fruit de l’ocupació militar del 1714, el “siempre” té una data de fabricació, desconec, però si en tindrà de caducitat.