dijous, de setembre 20, 2007

Rugby a l’Alguer

El rugby és un esport minoritari a la major part del món, malgrat tinguí alguns punts forts repartits dins el món anglosaxó principalment. L’Alguer és una petita illa rugbistica dins de Sardenya, l’equip de la ciutat jugarà enguany la sèrie A italiana i esportivament parlant és segurament l’entitat algueresa que té la més gran projecció i això és un fet important.

Actualment no tot l’equip és alguerès, de fet és normal que sigui així si vols mantenir un nivell competitiu alt, els famosos Dragons Catalans de Perpinyà (Rugby a XIII) són farcits de jugadors forasters, però el Club representa a Catalunya amb dignitat pels camps de la Gran Bretanya.
L’Amatori Rugby Alghero fa el mateix amb la nostra ciutat i enguany participant amb la sèrie A italiana encara pot potenciar més aquesta imatge de la ciutat. Dos dels seus dirigents històrics, en Salvador Marinaro i en Luca Nurra, enguany han plantejat també la possibilitat de crear una competició catalana de Rugby on l’Alguer també fos present, segons sembla la resposta de cinc clubs catalans és positiva, els històrics Poble Nou i els Químics de la ciutat de Barcelona, així com els equips de Parets, Torroella i el de la ciutat agermanada de Tarragona estan disposats a donar vida a aquest nou torneig. Em sembla una idea positiva aquesta proposta dels amics Luca i en Salvador, estic convençut que quallarà i serà una competició de referència dins l’esport català i alguerès, i una oportunitat més d’intercanvi entre les gents de l’Alguer i Catalunya.

Com que estic convençut que existirà sempre algú que veurà el perill de colonització catalana, en Salvador i en Luca em diuen que continuaran afiliats a la Federació Italiana i que jugaran la Copa de Sardenya amb Capo Terra i Olbia, però estan emprenyats amb la Federació perque passa els partits d’Itàlia dels mundials per Skype i és una manera per no popularitzar el Rugby, tenen tota la raó, la comercialització de l’esport el mata, esperem que una proposta esportiva no comercialitzada es pugui consolidar i facin uns tercers temps de Sèrie A, l’edat comença a portar-me a només poder jugar el tercer temps.