diumenge, d’octubre 01, 2006

La identitat del President

Sento algunes veus que diuen que Catalunya no està preparada per tenir un President que ha nascut fora de Catalunya, em sembla un solemne estupidesa, si hi ha algun país que està preparat per tenir un President nascut més enllà de les seves fronteres, aquest és Catalunya, al final del trajecte el nostre país té un grau superior d’integració i mobilitat social que altres situats al nostre entorn, no és que siguem exemplars, sinó que és el fruit de la nostra treballada història de resistència i integració.
Un altre cosa és saber si el país vol un President nacionalment ambigu i aquest és tot un altre discurs. Als nostres veïns de ponent, els podríem platejar, estan vostès preparats per tenir un President català, que tingui el català com a cosa que vagi més enllà de la intimitat?
Crec recordar, escric de memòria, que l’últim Primer Ministre català a les espanyes fou el general Prim, el qual acaba assassinat pels carrers de Madrid. Aquest és el drama dels “federals” catalans, el seus socis espanyols podem digerir el seu “federalisme”, però no la seva catalanitat, fins hi tot alguns no dissimulen els nervis quan en Zapatero-Embustero mostra públicament les seves “perversions”blaugranes.