divendres, de novembre 23, 2007

Els Savoia i els pocavergonyes

Quan era petit sentia a la iaia que deia: aquest és un pocavergonya! És una expressió que m’ha agradat sempre, i ara em sembla la més suau per qualificar els Savoia actuals, per ser més concret el net i el bisnet de Víctor Manuel III, l'últim rei d'Itàlia que va regnar entre el 1900 i el 1946.

La família reial italiana dels Savoia reclama a l'Estat italià 260 milions d'euros amb interessos com a compensació moral pel seu exili de 56 anys, així han indicat els mitjans de comunicació italians, i després he escoltat en Manuele Filiberto en diverses entrevistes explicant el mal que l’estat li havia fet tenint-lo exiliat. Això si, els diners no els volen per ells sino per una Fundació filantròpica que han de crear, fundació de la qual certament decidiran ells quins són els seus patrons i al final tindrà per objectiu subvencionar d’una manera o l’altre els Savoia.

Els homes de casa Savoia tenien prohibida l’entrada al territori de la república italiana per mandat constitucional, el govern Berlusconi amb el suport de gran part del Parlament italià va aixecar dita disposició constitucional per permetre el retorn dels mascles de casa Savoia, semblava a la fi una mesura justa vers una generació que no tenia responsabilitats directes amb el feixisme.

De fet existia un pacte no escrit, que comprometia a aquesta branca dels Savoia ha no fer reclamacions de cap tipus i retirar les demandes fetes als tribunals internacionals. Ara han decidit trencar el pacte, espero que l’estat italià els porti als tribunals a ells per reparar els danys materials i morals que dita família va realitzar durant el feixisme i la II Guerra Mundial, entre les seves malifetes no oblidem que hi ha les lleis racials que van perseguir les comunitats hebraiques d’Itàlia.

Els Borbons de Nàpols i el Papa de Roma podem iniciar ja el seu procés jurídic, els van robar els seus estats saltant-se totes les normes del dret internacional, en Garibaldi i Mil terroristes de camisa vermella que actuaven sota les ordres dels Savoia en són els culpables. Els recomano que posin un plet no a la República Italiana, sino directament a la família usurpadora dels seus regnes, els Savoia.