dimarts, de juliol 12, 2005

Esclata una 'cafetera bomba' enfront de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona

"Una cafetera bomba ha esclatat aquest matí enfront de l'Institut Italià de Cultura a Barcelona. Un policia ha resultat ferit lleu i un gos rastrejador ha mort a causa de l'explosió.
En el moment de l'explosió, la Policia havia acordonat el lloc després de rebre l'avís de la presència d'un objecte sospitós a les portes del citat centre, situat en el passatge Mendez Vigo de la ciutat.
Instants després que els efectius dels Tedax i els primers gossos rastrejadors detectaren l'explosiu, l'artefacte --una cafetera cablejada--, ha esclatat, causant la mort d'un dels gossos i ferides lleus en un braç i el costat a un agent.
A conseqüència de l'explosió, una de les portes metàl·liques de l'Institut Italià de Cultura s'ha enfonsat cap a dins, segons han indicat les citades fonts.
L'artefacte explosiu, de caràcter casolà segons les primeres dades, podria ser obra d'un grup antisistema italià, que protestaria per la detenció fa unes quantes setmanes de dos jóvens pertanyents a grups anarquistes a Itàlia."

Fins aquí la nota d'agència que avui apareixia en la majoria de mitjans, dir que m'he tret un pes de sobre, fa uns dies considerava que seria una estupidesa que un barceloní protestes per la suposada presència “imperialista” de l’Institut Italià de Barcelona i per un moment he pensat de que els fets em desmentirien i que un escamot "patriòtic" català castigava els descendents d'aquells que durant la Segona Guerra Mundial es dedicaven a bombardejar Barcelona i Menorca tot sortint des de l'Aeroport Militar de l'Alguer, finalment respiro tranquil i és una cosa entre anarquistes, que ja sabem que sempre creen problemes, el Ministre Pisanu en sap molt d'aquest tipus de coses.