dissabte, de juliol 09, 2005

Comissió Generalitat-Municipi de l’Alguer

Hem tingut una segona sessió de treball de la Comissió Generalitat-Municipi de l’Alguer, poc a poc les dues institucions van treballant en coses concretes que poden servir a les dues comunitats, de fet la idea de la Comissió era aquesta, passar de l’estadi de les coneixences personals i familiars, a la creació d’un organisme institucional, això pot costar d'entendre a algú que està en la fase de relacions « exclusives », però institucionalitzar les relacions catalano-alguereses és l'única forma fluida i viable de treballar.
Ha arribat a les meves orelles el divertit comentari d’un conegut polític de l’actual oposició algueresa, que va dient que la Generalitat ha pactat amb Forza Italia, com a comentari politic 0, com collonada un 10. La cosa és molt simple, el Govern de la Generalitat no determina quins son els governants algueresos, i els algueresos el mateix respecte al govern català, en un marc de relacions institucionals que volem durarador, és el nostre interès que les persones passin, però que els instruments institucionals que ara creem durin en el temps i funcionin sigui quina sigui la majoria governant en una o altre institució. Difícil d’entendre? No massa per aquells que tenen una visió institucional de les relacions polítiques, comprenc que sigui molt més difícil de digerir per aquells que creuen únicament en les relacions personals i exclusives.
Conjuntament amb l’Apel.les Carod i la Natàlia Garriga hem rebut la proposta d’un director de Centre de Secundaria alguerès per fer una secció internacional,és un tema interessant a estudiar i que ja té un precedent a Sàsser i a Càller on tenen seccions internacionals de castellà, la possibilitat de fer una secció italiano-catalana oferint als estudiants la possibilitat de tenir al final dels seus estudis la “Maturità italiana” i la “Selectivitat Catalano-espanyola” seria una oferta important per la ciutat. Caldrà veure com anirà caminant el tema. Estic convençut que algú o altre saltara cridant contra una nova mostra d'interferència catalana a l’Alguer, que és una estupidesa similar a aquella que pugues fer un Barceloní protestant per la suposada presencia “imperialista” de l’Institut Italià de Barcelona, o potser tindrem una intervenció acurada d'algú que reclamarà el sard, i serà reclamat curiosament en aquesta secció internacional a l’Alguer, mentre a la resta de l’illa cap institut nou un dit per la llengua del seu país. Potser la màxima autoritat algueresa rebrà una lletra explicant-li la veritat de la vida. Ep !, sóc optimista respecte al treball a desenvolupar amb la Comissió i en la consolidació de projectes com la Costura, simplement és que conec els meus « pollatres ».