dissabte, de febrer 02, 2008

800 anys del bon rei Jaume


Ara feia dies que no actualitzava el meu bloc, però la crida d’en Vicent Partal a retre homenatge al bon rei en Jaume em fa tornar a escriure quatre lletres i tornar a l’activitat blocaire, el bon rei va ser el primer dels blocaries com diu en Vicent, però el meu i el nostre record és perque ell fou el pare de la patria i sense ell i aquells que amb ell visqueren avui nosaltres no fórem un poble, llegiu aquest fragment del Llibre dels Feits com a homenatge al bon rei Jaume, pare de la nació catalana.

282. E quan vuench altre dia a hora de vespres enviam a dir al Rey e a Raiç Abulhamalet, per tal que sabessen los christians que nostra era Valencia, e que negun mal nols faessen, que metessen nostra senyera en la torre que ara es del Temple. E els dixeren quels playa. E nos fom entre la rambla el reyal,e la torra, e quan vim nostra senyera sus en la torre descavalgam del caval, e endreçam nos ves hoirent, e ploram de nostres uyls, e besam la terra per la gran merce que Deus nos havia feyta.

1 Comments:

At diumenge, de febrer 03, 2008 1:50:00 p. m., Blogger efe said...

En el cas dels valencians, més que pare l'inventor de la cosa. En el nostre cas sí que es pot afirmar sense embuts que sense ell ni regne, ni país, ni (ai) comunitat.

En la resta del país, ho podríem discutir. Però com que és el primer comentari que faig al teu bloc, ho deixe per un altre dia.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home