dijous, de juliol 14, 2005

Josef Ratzinger contra Harry Potter

Llegeixo a Repubblica:

"È un bene che lei illumini la gente su Harry Potter, perché si tratta di subdole seduzioni, che agiscono inconsciamente distorcendo profondamente la cristianità nell'anima, prima che possa crescere propriamente". La "scomunica" è firmata da Josef Ratzinger. È il 7 marzo 2003 e l'allora cardinale, prefetto dell'ex Sant'Uffizio, scrive ad una studiosa tedesca autrice di un volumetto contrario alla saga di Harry Potter. La corrispondenza viene resa nota a 24 ore dall'uscita del sesto libro della storia del celebre maghetto."

El periodista que escriu el text fa un cert trencament de vestidures respecte a la posició del nou Papa, la veritat no hi ha per tant, és més diria que és normal, des de la perspectiva de la jerarquia la màgia només pot ser exercida per l'estructura de l'església, tota l'altre és perseguida. No és una novetat, és una línia de continuïtat històrica. Penso que hem avançat molt, ara realitzen llibres analitzant i desqualificant als que pensen diferent, uns quants segles fa Ratzinger, hauria fet cremar a la plaça publica els llibres i l'autora, si el camí actual és discutir sobre el contingut dels llibres el món ha sortit guanyant, Gabriele Kuby fa un llibre titulat Harry Potter - Gut oder Boese? (Harry Potter bo o dolent?) i l'actual Papa queda entusiasta del llibre, perfecte! els llibreters poden fer doble negoci, uns comprant un llibre i els altres l'altre, i alguns ens comprem tots dos i així ens riem un poc, que ja és necessari, donat els temps que corren.

Moltes vegades m'agrada mirar i llegir els diccionaris, l'altre dia vaig trobar un frase interessant al Diccionari de Locucions; "Tenir Cua de Palla": Aquesta és una expressió corrent en la nostra llengua, i segons el diccionari de l’I.E.C fa referència a « No estar exempt de culpa en alguna cosa, no deixar d’ésser mereixedor de censura en algun afer...” en definitiva aquells que se senten al.ludits per alguna cosa o per algú i al final resulta que la història no anava amb ells. Trista figura fan aquells que parlen, criden, amenacen, menteixen, difamen per trobar-se desprès sols solets, el seu teòric opositor-contrincant no ha pensat mai en ells, els de la Cua de Palla es creuen el centre del món, és un problema, més que res per ells, desprès acaben descobrint que tots plegats som petits i els nostres afers, dèries i manies són efímers i insignificants. L'església catòlica té moltes vegades Cua de Palla, però desgraciadament també molts laics pateixen la mateixa malaltia.

1 Comments:

At dilluns, d’agost 22, 2005 6:15:00 p. m., Blogger Internacional said...

Ciao Jan, gràcies pel comentari, com anem? ara fa temps que no sabia res de tu, tens un blog en funcionament?

Fins ara

Gustau

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home