dijous, de novembre 29, 2007

Catosfera 2008

Catosfera 2008 és la primera gran trobada de blocaires, bloggers, experts i emprenedors de la nova xarxa 2.0. Mai s’ha organitzat cap esdeveniment amb un caràcter tant global i ambiciós a casa nostra al voltant del fenomen blog. Catosfera ha de ser un punt de reflexió i aprenentatge de tres jornades de duració al voltant de la blogosfera catalana, però amb la mirada posada de manera objectiva sobre el que es fa en altres indrets. Les jornades seran obertes i gratuïtes al públic en general, tot i que qui estigui interessat haurà de registrar-se en aquest blog obert a l'efecte i vinculat des de la majoria de blogs i webs catalanes..

PROGRAMA PROVISIONAL


Divendres 25
17:00 Recepció i acreditacions
18:00 Inauguració institucional
18:15 Conferències inaugurals
18:30 Combat “Blogs o blocs?”
19:00 Taula “Blocs i educació. Universitat 2.0″

Dissabte 26
10:00 Taula “els blocs i la literatura”
11:00 Taula “els blocs i la política”
12:30 Taula “els blocs i els negocis”

16:00 Taula “associacions i xarxes de blocs”
17:30 Taula “blocs i periodisme ciutadà”
19:00 Taula “blocs i nació”

Diumenge 27
10:30 Taula oberta “deontologia i codi ètic blocaire”
12:00 Taula “la influència dels blocs”
13:00 Clausura

TALLERS:

Dissabte 26
Com fer un bloc
Vull fer un videoblog
Guanyar diners amb un bloc

Diumenge 27
Taller d’eines socials a la xarxa

divendres, de novembre 23, 2007

Els Savoia i els pocavergonyes

Quan era petit sentia a la iaia que deia: aquest és un pocavergonya! És una expressió que m’ha agradat sempre, i ara em sembla la més suau per qualificar els Savoia actuals, per ser més concret el net i el bisnet de Víctor Manuel III, l'últim rei d'Itàlia que va regnar entre el 1900 i el 1946.

La família reial italiana dels Savoia reclama a l'Estat italià 260 milions d'euros amb interessos com a compensació moral pel seu exili de 56 anys, així han indicat els mitjans de comunicació italians, i després he escoltat en Manuele Filiberto en diverses entrevistes explicant el mal que l’estat li havia fet tenint-lo exiliat. Això si, els diners no els volen per ells sino per una Fundació filantròpica que han de crear, fundació de la qual certament decidiran ells quins són els seus patrons i al final tindrà per objectiu subvencionar d’una manera o l’altre els Savoia.

Els homes de casa Savoia tenien prohibida l’entrada al territori de la república italiana per mandat constitucional, el govern Berlusconi amb el suport de gran part del Parlament italià va aixecar dita disposició constitucional per permetre el retorn dels mascles de casa Savoia, semblava a la fi una mesura justa vers una generació que no tenia responsabilitats directes amb el feixisme.

De fet existia un pacte no escrit, que comprometia a aquesta branca dels Savoia ha no fer reclamacions de cap tipus i retirar les demandes fetes als tribunals internacionals. Ara han decidit trencar el pacte, espero que l’estat italià els porti als tribunals a ells per reparar els danys materials i morals que dita família va realitzar durant el feixisme i la II Guerra Mundial, entre les seves malifetes no oblidem que hi ha les lleis racials que van perseguir les comunitats hebraiques d’Itàlia.

Els Borbons de Nàpols i el Papa de Roma podem iniciar ja el seu procés jurídic, els van robar els seus estats saltant-se totes les normes del dret internacional, en Garibaldi i Mil terroristes de camisa vermella que actuaven sota les ordres dels Savoia en són els culpables. Els recomano que posin un plet no a la República Italiana, sino directament a la família usurpadora dels seus regnes, els Savoia.

dijous, de novembre 22, 2007

Llegint a Mas

El líder convergent ha realitzat finalment l'esperada conferència sobre la refundació del catalanisme, el nou món de les comunicacions ens permet saber el que ha dit paraula per paraula sense ser-hi presents, és una gran cosa per aquells que són repartits arreu del món, la diàspora catalana és gran, molt més gran del que alguns imaginen, malgrat això la nostra vinculació amb el país continua sent fonamental per nosaltres.
He llegit la seva conferencia amb atenció, dir que he trobat coincidències, algunes coses són part del discurs dels independentistes des de fa 30 anys, la novetat és que ara les diu un home des de les files del regionalisme convergent, malgrat que continua a jugar amb l’ambigüitat com sempre ha fet CiU.
La proposta de refundació del catalanisme, que de fet només té sentit si arriba a una refundació politica, és al meu entendre un cant al sol, per fer una refundació és necessari tenir interlocutors, qui poden ser, ERC ? el Partit Democràtic d’en Maragall que no existeix?
Salvant les distàncies i amb tots els respectes que tinc per Mas, l’operació en recorda massa a aquella de Berlusconi de l ‘altre dia volen refundar el centre dreta italià, dic salvant les distàncies, perque Mas en mereix respecte polític i personal, Berlusconi no. Però les dues propostes em semblen més una OPA hostil a l’electorat d’ERC i en el cas de Berlusconi de Fini i Cassini, que una proposta seriosa de refundació politica. La diferència important rau en el fet que Mas té contingut polític, Berlusconi no.
De totes maneres de la seva conferència en quedo amb aquesta part
Que és un bon resum de la politica de CiU i no només d’ells duran els darrers trenta anys. Política que he combatut sempre.

” Fa trenta anys que actuem pedagògicament: vàrem ajudar a fer la transició de manera exemplar, vàrem participar en la Constitució i la vàrem votar majoritàriament, vàrem ajudar a superar el cop d’Estat del 23F, vàrem lluitar contra l’agressió de la LOAPA sense estripar les cartes, vàrem impulsar l’entrada d’Espanya al Mercat Comú, a la UE i a l’euro. Hem estat els grans impulsors de l’Estat autonòmic en benefici de tots els territoris de l’Estat sense excepció, hem estat coprotagonistes de gairebé totes les grans reformes econòmiques i socials, hem ajudat a tot tipus de governs espanyols, hem donat més suport que ningú a la lluita contra el terrorisme, i a més hem pagat religiosament tot el que ens tocava i també el que no ens tocava, havent d’aparèixer, malgrat això, com uns egoistes que només mirem per nosaltres. Hem fet des del catalanisme pedagogia per parar un tren i, si em permeteu la ironia, ja veieu que el tren no arriba en justa correspondència.
Tanmateix, hi ha quelcom que no ens farà mai simpàtics del tot: nosaltres volem transformar Espanya en un Estat plurinacional, i ells no volen ser canviats i prefereixen exercir com un Estat uninacional.Gaziel ho va deixar escrit fa molts anys: ni el catalanisme ha estat prou fort per fer canviar Espanya, ni Espanya ha estat prou forta per fer desaparèixer el problema català. Mentre els catalans vulguem mantenir la nostra personalitat i defensar els nostre interessos com a poble i com a nació, no caurem mai del tot simpàtics ”


Les meves diferències amb el projecte de Mas, que em sembla del tot respectable, al final del trajecte és redueixen a dos, jo no tinc interès en un estat plurinacional, jo sóc partidari de la creació d’un estat nacional català, i em sembla fantàstic que els espanyols tinguin un estat com ells vulguin, l’altre essencial és que jo crec que la societat ha de controlar el mercat i l’economia, i no és el mercat que ha de controlar la societat. Fetes aquestes línies divisiories en tot allò que és pugui treballar conjuntament hauríem de fer-ho, pel bé del país i del seu futur.

dilluns, de novembre 19, 2007

Bilingüisme castellà-espanyol

En Mariano Rajoy que sembla vol ser president d’espanya inicià la seva campanya amenaçant-nos lingüisticament amb la imposició per llei del castellà a totes les etapes de l’educació, el qual vol dir simplement continuar en la politica d’eliminació del català de qualsevol context que no sigui residual i/o familiar.
Per al nacionalisme espanyol l’únic marc lingüístic possible és aquell bilingüe castellà-espanyol, i això provoca que s’alcin de la cadira a ovacionar a en Mariano a qualsevol conclave d’espanyolisme ranci, que de fet és l’únic espanyolisme possible. Segurament la politica lingüística del PP l’haurà consultat amb algun cosí seu filoleg, espanyol clar.
Però no és menester escandalitzar-se, la seva línia d’extermini cultural no és una novetat, són hereus d’una llarga tradició que no enganya i no dissimula, els seus predecessors ho van intentar també físicament el 36 del segle passat, així que l’únic que cal fer és treballar per construir un estat propi i cada un a casa seva i déu a la de tots que dirien les iaies.

divendres, de novembre 16, 2007

Tazenda

La musica sarda normalment està vinculada al cant tradicional sard, té per a la gent normalment un sentit folkloristic, del passat, si voleu carrincló per dir-ho de catalana manera. Però sense dubte és una visió imposada per part dels medis de comunicació de masses italians que deixen i marginalitzen qualsevol expressió musical que no sigui feta en llengua italiana o aquella anglesa.

Dins el panorama musical sard destaca un grup amb una sonoritat i un carisma propi, són els Tazenda, grup format i liderat pel gran cantant sard Andrea Parodi l’any 1988 fins l’any 1997, desgraciadament Andrea Parodi ens va deixar després d’una desgraciada malaltia.

El grup lluny de desaparèixer ha consolidat el seu estil amb la incorporació de la veu i el lideratge de Beppe Dettori, que conjuntament amb els històrics Gigi Camedda e Gino Marielli són la columna vertebral del grup. La seva discografia és llarga Murales, Limba, Il Popolo Rock, Fortza Paris, Il Sole di Tazenda, Sardinia, Bios i Bumba els situen en unes vendes properes als 500.000 exemplars, un volum molt important per una cultura marginalitzada com aquella sarda.

Els seus èxits més importants com Pitzinnos in sa gherra, Nanneddu, Mamojada, Carrasecare, Preghiera Semplice, els converteixen en uns artistes de referència a l’illa.

Les seves col·laboracions amb altres artistes com Gianni Morandi, Simple Minds, Fabrizio de Andrè, Pierangelo Bertoli, Mauro Pagani, Paola Turci, Intillimani, Maria Carta els fan obrir-se portes a nous mercats.

Ara el seu darrer treball “VIDA”Recull nous treballs i un duet "Domo mia" amb Eros Ramazzotti que els ha fet fer un forat molt important dins les ràdios i les classificacions musicals italianes. Una música i una gent que val la pena escoltar i descobrir.

dimecres, de novembre 14, 2007

Col·laborant amb el 30è joc literari

Ja fa 30 setmanes que el bloc Tens un racó dalt del món proposa jocs literaris cada dimecres, amb regals mensuals inclosos que sorteja entre tots els participants, i per a celebrar-ho ha organitzat un joc especial amb la col·laboració d'una bona colla de blocs.
L'objecte d'aquest 30è joc literari consisteix en trobar diversos fragments del llibre Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders, repartits per tots els blocs col·laboradors. El text que li correspon en aquest bloc és el següent:

"Quan vam salpar, cap dels mariners podia imaginar-se un tros de mar així: sense sirenes."

Si voleu participar, trobareu les instruccions a Tens un racó dalt del món, a partir del 14 de novembre al matí, al post del seu bloc titulat 30è joc literari.

dijous, de novembre 08, 2007

Copa Quatre Barres


En Luca Nurra primer de tot que és de fet el pare de la criatura i després en Salvador Marinaro ens han portat a organitzar una primera competició rugbistica, la Copa 4 Barres, que té la voluntat d'anar incorporant diversos clubs de tots els territoris de llengua catalana, em va semblar una iniciativa brillant aquella que ens proposava en Luca, per això i vaig donar un cop de mà en tot el que va ser possible, resultat final, la competició inicia el seu recorregut i jo mateix amb en Salvador ens toca de fer de directius d'aquesta nova competició, paciència! en Luca ens ha deixat la part burocràtica, esperem que ell sigui un magnífic entrenador de l'equip alguerès a la competició. Endavant l'Alguer! encara que enguany el nostre primer equip està fluixet a la primera italiana, el canvi s'ha notat, esperem que els jugadors més joves madurin i consolidin l'equip.

dimarts, de novembre 06, 2007

Les Colònies

El Borbó ha anat a fer un tour per les colònies africanes, el fet sembla que molesta al seu amic del sud, el monarca del Marroc, el qual en contrapartida a la manifestació espanyolista organitzada a la colònia espanyola ha organitzat una manifestació “espontània” on els convocats cantaven l'himne nacional marroquí i cridaven lemes com "Ceuta, Melilla i el Sàhara són marroquins" i "No volem fronteres, volem la terra dels nostres avis".
Les dues colònies espanyoles i l’illa del “julivert” se les poden confitar tots dos, però no hi ha molta diferencia entre la “marroquinitat” d’aquells que criden dient que el Sàhara és marroquí i la “espanyolitat” d’aquells que diuen que Ceuta i Melilla són espanyoles, tots dos són uns colonialistes de manual.
Cada dia que passa tinc més clar que en politica internacional tot allò que no va bé a Espanya fa bé a Catalunya, per tant Ceuta i Melilla marroquines i Gibraltar pels gibraltarenys. És simplificador? si! però és la politica que els altres apliquen a Catalunya de sempre.