divendres, d’abril 27, 2007

Els de Bétera i la Carrasqueta de TV3

Fa uns pocs dies vaig tenir la sort de tornar a coincidir amb l’expedició de valencians a l’Alguer, organitzada pels Amics de l’Alguer de València, associació amb seu a la Societat Coral El Micalet i que porta endavant l’amic Taronger.
Entre els expedicionaris en Màrius, un vell conegut amb el qual l’any 92 conjuntament i gràcies als germans Partal, en Vicent i en Joan, vaig tenir el privilegi de participar a les Festes de la Coetà, una de les festes de foc més impressionants de la nostra terra i a la qual malgrat ser un foraster a la ciutat vaig poder participar gràcies a ells, mai els agrairé prou aquella oportunitat de respirar l’olor a pólvora pels carrers de Bétera. Molts anys després torno a trobar a en Màrius pels carrers de l’Alguer i sento una emoció especial de recordar aquelles belles jornades a Bétera, amb els Partal de “Ca Montes” i tots els seus amics i companyons. El temps passa però les emocions i les imatges dels moments plàcids i tranquils resten, i recordar-los és una sensació agradable. M’ha sabut greu no poder dedicar més temps a en Màrius, però per ell eren dies de festa i per mi d’anar a Sassari a la Universitat, així que hem compartit una passejada col.lectiva pels carrers de la ciutat on he intentat introduir els nostres visitants a la realitat històrica, cultural i social de la nostra ciutat. Espero que ens tornarem a trobar amb en Màrius, qui sap potser la propera vegada serà caminat pels carrers de Bétera.
No sé si en Màrius serà a la Carrasqueta durant aquestes properes hores, ni si els germans Partal seran presents, jo no podré físicament, però seré amb ells amb els meus pensaments, i amb aquestes quatre lletres que llenço a la xarxa per tornar a afirmar una vegada més que el meu país és llarg i no quadrat i que sense els nostres compatriotes del sud el nord està coix, per no perdre el nord celebro que el bon amic Agustí Cerdà hi sigui demà a evitar el tancament, desitjo que aquest tancament no és produeixi, però si és produís el PP haurà cremat les seves naus, i sino al temps.

dimarts, d’abril 24, 2007

Aeroports

En els últims mesos els aeroports semblen ser el tema central de la vida politica catalana. Personalment considero el tema important, però en comença a cansar com a substitutiu del veritable debat per la sobirania.
Ara sembla que hi ha un cert escàndol per les paraules d’en Josep Huguet per una possible crida al boicot a l’aeroport de Madrid, no sé si era la intenció del conseller, però la veritat l’escàndol és estúpid, no cal cridar al boicot a l’Aeroport de Madrid, cal cridar als ciutadans catalans a pensar com a Europeus, i si pensem en lògica europea Madrid és poques vegades l’aeroport convenient i preferencial per fer viatges intercontinentals, per no parlar dels vols europeus que són vols ja interns, malgrat el que pugui dir aquell xicotet que sembla ha estudiat a ESADE i vol que la gent el voti per ser Alcalde de Barcelona. La cosa és simple, res de boicot simplement llibertat de mercat, i el mercat penalitza aquell forat al cul del mon que és Barajas, que els consumidors catalans és mirin la butxaca i decideixin si han de gastar més i perdre diners amb una companyia que ha tractat i tracta sempre el nostre país com a territori colonial. Contra el provincialisme madrileny els vols a tots els grans aeroports europeus és una alternativa valida.